Incepand cu anul viitor cea mai mare parte dintre tarnzactiile imobiliare vor fi efectuate prin intermediul agentiilor imobiliare standardizate. "Piata imobiliara are nevoie de o asistenta si intermediere profesionala
Astfel, impreuna cu Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI), am demarat procesul standardizarii serviciilor imobiliare, precum si a profesiei de agent. Este vorba de unele norme, un fel de caiet de sarcini care odata adoptate, agentia imobiliara va trebui sa le respecte", ne-a spus Cristian Popescu Ialomita, presedintele Asociatiei de Standardizare din Romania (ASRO). Potrivit acestuia, incepand cu anul viitor agentiile vor putea adera la aceata forma de reglementare a activitatii de profil.
"Va pot asigura ca membrii ARAI se vor conforma acestor standarde", a spus la randul sau Ruxandra Cleciu, presedintele ARAI. In baza colaborarii ARAI, ASRO a infiintat Comisia Nationala de standardizare profesionala, care elaboreaza standardul profesional national pentru agentul imobiliar.
Intrebati daca prezenta criza imobiliara din America se va resimti si pe piata autohtona de profil, reprezentantii ARAI au raspuns ca este posibil ca la "nivelul marilor proiecte imobiliare sa existe ceva probleme, insa piata de retail nu va fi influentata. Pana acum, romanii s-au dovedit platitori exemplari de credite ipotecare".
Intr-o alta ordine de idei, Asociatia a indicat si cateva probleme din piata. "La momentul actual, cererea de locuinte noi depaseste cu mult oferta, dar lucrurile par sa se indrepte. In ce priveste preturile, putem previziona ca in scurt timp piata in crestere a apartamentelor noi va trage in jos preturile locuintelor vechi", a incheiat Ruxandra Cleciu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.