Banca Becali se va ocupa, in mod special, de clientii milionari in euro, dosarul de constituire urmand sa fie inaintat BNR

Gigi Becali nu vrea o banca pentru tot romanul de rand, ci una de nisa. Care sa se ocupe in special de averile celor care au in cont multe milioane de euro. Adica de private banking. Potrivit proiectului care va fi inaintat spre avizare Bancii Centrale, banca va functiona cu sediul central la palatul din Aleea Alexandru, iar in decursul anilor banca se va extinde si in tara.

Dupa ce intentia de intra pe piata bancara prin cumpararea CEC s-a dovedit a fi pentru el o afacere inaccesibila, Gigi Becali s-a hotarat ce fel de banca vrea. Remarcat mai mult pentru gesturi filantropice, cu profund caracter mediatic, ale caror "tinte" au fost ori locuitorii ghetourilor Capitalei, ori sinistratii inundatiilor, latifundiarul din Pipera vrea, in mod surprinzator, ca banca lui sa se ocupe de averea bogatilor.

Astfel, nu oricine va putea deveni clientul viitoarei banci, ci numai cei care vor dispune de multe milioane de euro in cont.

„Rolls-Royce-ul bancilor", condus de un proprietar de Maybach

Chiar daca era sfarsit de saptamana, vineri la pranz, la palatul din Aleea Alexandru nr. 1 era agitatie mare. Pentru intalnirea cu Gigi Becali a trebuit sa asteptam ceva. Si asta pentru ca omul care la televizor rezolva totul din doua batai de palme era prins intr-o sedinta cu niste angajati si colaboratori, chiar pe una din terasele impozantului imobil achizitionat anul trecut cu cinci milioane de euro. Gigi Becali ne-a intampinat putin circumspect.

"Despre banca nu vorbiti cu mine amanunte. O sa vorbiti cu cei din echipa de consilieri, care s-a ocupat de proiect." In timp ce asteptam sa-i cunoastem pe cativa dintre viitorii bancheri ai lui Becali, latifundiarul a trecut repede de la circumspectie la entuziasm, cu gandul la viitor, pufaind dintr-o tigara: "O sa vedeti ca nu va avea nimeni banca asa ca a lui Becali.

O sa fie un Rolls-Royce al bancilor, ma-ntelegi?". Ne da insa repede de inteles ca e ocupat. Ne face semn ca putem sa ne retragem in alta sala a palatului, dar nu inainte de a pune in garda pe una dintre consiliere, despre care ne-a zis ca o sa aiba o functie mare in banca: "Aveti grija ce spuneti, ca nu vreau tocmai acum sa avem probleme cu dosarul la BNR. Stiti ca o banca e un lucru sensibil si nu putem sa ne jucam cu chestia asta".

Banking de lux in stil Ludovic

Echipa de consilieri este coordonata de Catalin Ciubotea, cel care se ocupa de problemele juridice si stie cam totul despre proiect. Intr-un salon mobilat in stil Ludovic, am aflat ca dosarul viitoarei banci este aproape finalizat. "La inceputul lunii viitoare vom depune actele pentru optinerea autorizatiei de constituire, dupa care, daca vom primi unda verde, vom putea trece la cea de-a doua etapa, cea privind obtinerea licentei de functionare", ne-a declarat acesta.

Printre putinele aspecte care inca nu au fost stabilite se numara si cel al coactionarului care va intra in afacere umar la umar cu Becali. "Cu siguranta, domnul Becali va fi actionarul majoritar al bancii, dar despre procentul pe care il va detine nu pot sa va precizez nimic. Acum se duc tratative pentru identificarea coactionariatului, pentru ca Gigi Becali nu poate fi unic actionar al bancii, potrivit normelor BNR. Ce pot sa va precizez este ca banca va avea un capital integral romanesc", ne-a precizat reprezentantul viitorului Departament de Legal al bancii, avocatul Catalin Ciubotea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.