Comparativ cu iulie, valoarea cumpararilor la BVB a scazut cu 117,42 milioane de euro
Luna august a marcat o scadere de aproximativ 43% a cumpararilor efectuate de investitorii straini pe piata autohtona de capital. Astfel, daca in iulie achizitiile nerezidentilor se ridicau la 273,8 milioane de euro, in august acestea au coborat la 156,4 milioane de euro (504,436 milioane de lei).
Bilantul se suprapune crizei internationale a creditelor "subprime", care a determinat pe piata romaneasca, in perioada de maxime corectii, deprecieri ale indicilor bursieri cuprinse intre 9% si 13%. Nerezidentii au vandut, in luna august, actiuni de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si fosta piata electronica Rasdaq in valoare de 182,5 milioane de euro (588,330 milioane de lei).
Analistii din piata de capital sustin insa ca volatilitatea inregistrata de Bursa de la Bucuresti in luna august a fost determinata, in primul rand, de miscarile investitorilor autohtoni. "Investitorii straini au expuneri destul de mici pe piata romaneasca. In cele mai multe cazuri, iesirile de pe pietele cu expuneri reduse sunt intotdeauna efectuate mai tarziu compartiv cu lichidarile de pe pietele cu plasamente ridicate", considera Adrian Lupsan, analist in cadrul Intercapital.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.