Tender va stringe participatiile pe care le detine la companiile sale intr-o noua societate, asemanatoare cunoscutelor SIF-uri, pe care o va lista la bursa

Omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender anunta in numarul din luna octombrie al revistei “Investitii si Profit” ca doreste sa creeze o societate de investitii financiare (SIF) cu o valoare cuprinsa intre 800 de milioane si un miliard de euro pe care s-o listeze pe bursa. “Un fond de investitii din Anglia mi-a propus ca toate participatiile firmelor mele sa fie adunate intr-o companie. Iar aceasta sa fie cotata pe bursa, ei fiind interesati sa investeasca. Le-am spus sa-mi prezinte un plan de bataie si discutam. Din discutiile avute cu partenerii din Anglia am inteles ca, la prima vedere, este vorba despre 800-1.000 milioane de euro”, spune Ovidiu Tender.

Tender a ajuns la suma de un miliard de euro pe baza profitului inregistrat in primele sase luni din acest an de companiile sale. “Calculul a fost unul simplu. Profitul companiilor detinute de mine la 6 luni a fost de 34 de milioane de euro. Deci, la finalul anului vom vorbi despre un profit brut de 80-100 de milioane de euro. Concluzia: holdingul face in jur de un miliard de euro”, crede Tender.

Omul de afaceri vrea sa vinda pe bursa in jur de 30-40% din actiunile noii entitati. Adica se asteapta sa primeasca pe actiuni 300-400 de milioane de euro. Cum suma este una destul de mare, inca nu s-a hotarit la ce bursa va fi cotat SIF-ul: la bursa bucuresteana sau la cea londoneza. Banii primiti pe actiuni vor fi reinvestiti, potrivit lui Ovidiu Tender.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.