La punctele vamale vor exista echipe mixte care vor verifica toate produsele ce patrund in tara
Din dorinta ca piata romaneasca sa ofere produse sigure, ANPC a demarat un amplu proiect care vizeaza monitorizarea patrunderii in tara a produselor de import atat din China, cat si din alte state din afara Uniunii Europene. Produsele care vor patrunde pe piata romaneasca vor fi monitorizate prin actiuni comune ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Autoritatii Nationale a Vamilor.

Membrii Parlamentului European le-au solicitat statelor membre sa asigure o aplicare stricta a legislatiei, in particular aplicarea legislatiei privind securitatea jucariilor si sa depuna eforturi pentru imbunatatirea activitatii de supraveghere a pietei, actiuni pe care ANPC le-a pus deja in aplicare, cunoscute fiind cazurile produselor chinezesti periculoase care au fost retrase de pe piata romaneasca, precum si din alte tari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.