Federatia Internationala de Automobilism (FIA) va investiga victoria lui Lewis Hamilton din Marele Premiu al Japoniei, care a avut loc duminica, dupa ce s-au primit mai multe plangeri referitoare la modul in care a pilotat monopostul, informeaza NewsIn.

Pilotul echipei Red Bull, Mark Webber, l-a acuzat pe englez ca nu a actionat regulamentar in timpul in care se afla in spatele safety car-ului. Webber a fost nevoit sa abandoneze dupa ce s-a lovit de monopostul lui Sebastian Vettel, de la Toro Rosso, care era in urma lui Hamilton, cel care este acuzat ca a franat prea brusc in spatele safety car-ului in timpul turului 45.

Englezul are un avans de 12 puncte in clasament, iar in cazul in care va fi gasit vinovat, ii vor fi retrase punctele castigate duminica trecuta, dar poate primi si o penalizare de zece pozitii pe grila de start pentru MP din Shanghai. "Hamilton nu a facut ceea ce trebuia sa faca, nu a mentinut ritmul obligatoriu", a declarat Webber, in timp ce Vettel sustine ca vina a fost a lui, dar ca nu a avut timp sa reactioneze.

Purtatorul de cuvant al FIA a declarat ca au ajuns in posesia unor dovezi si ca s-a deschis o ancheta referitoare la incident. Cu doua curse inainte de finalul sezonului, Hamilton are 107 de puncte acumulate, urmat de Fernando Alonso, cu 95 de puncte, si Kimi Raikkonen, cu cinci puncte mai putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.