300 de posturi pentru romani au fost scoase la concurs saptamina aceasta la Abu Dhabi, la compania araba Abu Dhabi Gas Industries Ltd. (GASCO) din industria petrochimica. Salariile pleaca de la peste 4.000 de dolari pe luna pentru inginerii „juniori“ si pot ajunge la peste 6.500 de dolari pentru pozitiile mai inalte oferite romanilor.

Alti 100 de ingineri in petrochimie sint asteptati in Qatar, unde salariile sint chiar mai mari, potrivit Andreei Tanase, manager de proiect la Premier Global Recruitment (PGR), compania angajata de arabi sa recruteze personal in Romania. Aceasta spune ca, pentru posturile scoase la concurs in Qatar, salariile variaza intre aproape 6.000 si peste 14.000 de dolari pe luna. Iar cei care vor face cariera si vor ajunge in pozitii de top, cum ar fi supervizor de platforma sau de fabrica, ar putea ajunge sa cistige salarii pornind de la 140.000 de dolari pe an, in Abu Dhabi, sau de 700.000 de dolari in Qatar, insa pot ajunge chiar sa depaseasca milionul, sustin cei de la PGR.

„In total, pentru proiectul din Abu Dhabi, compania cauta intre 300 si 600 de ingineri pe cele 17 pozitii scoase la concurs. In Romania s-a propus o cifra de aproximativ 300 de persoane, restul fiind din tarile din jur si din Asia de Est. Compania a ales aceasta tara pentru ca este cunoscuta ca avind specialisti in domeniul petrochimiei“, spune Dominic Ryan, managing director al PGR si coordonatorul proiectului din Abu Dhabi. Potrivit managerului, CV-urile in limba engleza pot fi depuse in urmatoarele doua saptamini, iar interviurile vor avea loc la inceputul lunii noiembrie, dupa care cei recrutati pot incepe practic munca. In ceea ce priveste proiectul din Qatar, CV-urile se pot depune din noiembrie, cind se va demara proiectul, pina in decembrie 2007. „Deja am primit peste 500 de CV-uri pentru Abu Dhabi, in primele 24 de ore de la lansarea anuntului de angajare“, sustine Ryan.