Chirii lunare de pana la 150 de euro pentru un metru patrat fac din magazinele din centrul Capitalei unele dintre cele mai scumpe centre comerciale europene
Bulevardul Magheru, Calea Victoriei si Calea Dorobanti sunt doar cu putin mai ieftine decat cele mai faimoase strazi din Moscova sau BruxellesPotrivit unui raport privind piata imobiliara din Bucuresti, realizat de compania americana Jones Lang LaSalle, comerciantii din Capitala Romaniei platesc unele dintre cele mai ridicate chirii din Europa. Astfel, Bucurestiul ocupa a treia pozitie in topul oraselor cu cele mai scumpe artere centrale. El este intrecut doar de capitala Rusiei si de capitala Uniunii Europene. In Moscova, chiriile depasesc 200 de euro pe metrul patrat, iar cele din Bruxelles trec de pragul celor 150 de euro.
In centrele comerciale de tip mall chiriile variaza intre 30-70 de euro pe metru patrat pe luna. "Densitatea spatiilor comerciale din Romania este de 25 mp/1.000 de locuitori, in timp ce media europeana ajunge la 170 de mp/1.000 de locuitori.
In aceste conditii, Romaniei ii lipseste o oferta adecvata pe segmentul de retail. Si Bucurestiul, cu o densitate de 82 mp/1.000 de locuitori se afla in urma altor capitale din Europa Centrala si de Est, precum Varsovia - 592 mp/1.000 locuitori, Praga - 548 mp si Budapesta - 461 mp", a declarat conform NewsIn, Troy Javaher, director of business development capital markets al companiei Jones Lang LaSalle.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.