Renault Logan eco2 concept este o masina experimentala care are emisii de dioxid de carbon de 97 g/km, cu cateva zeci de procente mai reduse decat la modelul de serie. Eco2 este un apelativ pe care producatorul francez l-a adaugat unei game de vehicule, gandite a fi in acelasi timp si ecologice si acceptabile ca pret, informeaza NewsIn.

Conceptul a fost produs la Pitesti si este propulsat de un motor diesel de 1,5 litri si 85 de cai putere. Consumul mediu al masinii este de 3,8 litri la suta de kilometri.

Pentru a primi apelativul eco2, o masina trebuie sa indeplineasca trei criterii: sa fie produsa la o uzina din cadrul proeictului, sa emita mai putin de 140 g/km de dioxid de carbon (sau sa foloseasca biocombustibil), iar ultimul criteriu tine de faptul ca la sfarsitul vietii, automobilele trebuie sa fie reutilizabile in proportie de 95%, iar peste 5% din plasticul folosit trebuie sa provina din reciclare.

In prezent, 40% din versiunile gamei Logan au primit apelativul eco2, precizeaza comunicatul Renault. Conceptul eco2 difera fata de masina de serie, la pistoane, la sistemul de injectie si aerodimamica.

Evenimentul "Michelin Challenge Bibendum" se va desfasura intre 14 si 17 noiembrie la Shanghai si este o cursa anuala intre masini care utilizeaza tehnologii ecologice. Prima cursa a avut loc in 2004, cu participarea a 140 de vehicule, de la masini electrice, pana la biciclete electrice si autobuze, aproape jumatate din China.