Compania Caelum Development, detinuta de oameni de afaceri irlandezi, si-a planificat investitii de peste 600 milioane euro intr-un mall, doua blocuri turn de aproximativ 20 de etaje cu peste 1.000 de apartamente si spatii de birouri in Bucuresti.

"Dupa mai multe investitii in Polonia am decis ca este momentul oportun sa intram si pe piata de real estate din Romania. Avem in plan un proiect complex de constructii langa Parcul Titan. Este vorba de un mall in care vom investi circa 400 de milioane de euro, plus doua blocuri turn si spatii de birouri pe circa 10.000 de metri patrati", a declarat, citat de NewsIn, directorul de marketing al Caelum, Agnieska Tomczak-Tuzinska.

In momentul de fata proiectul se afla in faza de autorizare, urmand sa fie lansat in Romania in aproximativ o luna de zile. Lucrarile vor fi demarate in primavara anului 2008 si vor fi finalizate in circa doi ani. Proiectul se va intinde pe o suprafata de peste 100.000 metri patrati si se va numi Park Lake Plaza.

"Cautam locatii si ocazii bune pentru a cumpara si alte terenuri in Romania. Suntem dispusi sa investim in toate orasele mari, cu o populatie intre 100.000-200.000 de locuitori, si sa aducem branduri noi pe aceasta piata. Nu ocolim insa nici tarile vecine”, a adaugat reprezentantul Caelum Development.
Investitorii irlandezi au inaugurat recent un centru comercial in orasul polonez Gorzow, Galeriile Comerciale Askana, in care au investit aproximativ 50 milioane de euro. Mallul se intinde pe o suprafata de 55.000 metri patrati si dispune de 18.000 metri patrati spatiu inchiriabil, cu 114 magazine si peste 500 de locuri de parcare, fiind unul dintre cele mai moderne din Polonia.

Caelum Development este o companie privata detinuta de investitori irlandezi cu activitati in piata de real estate din Centrul si Estul Europei. Compania isi concentreaza activitatea in special pe centre comerciale si spatii de birouri. Centrul de afaceri al operatiunilor din Europa al investitorilor irlandezi este Polonia, unde acestia detin cele mai multe proiecte. Caelum isi propune ca in urmatorii doi sau trei ani sa detina un portofoliu de proprietati care sa depaseasca doua miliarde de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.