Doua companii aeriene se afla in plina competitie pentru lansarea primelor avioane de pasageri ale caror motoare vor folosi biogaz in loc de kerosen. Virgin Atlantic si Air New Zealand vor ca in 2008 sa lanseze primele "curse comerciale verzi"
Acum vreo doua luni, concernul Rolls-Royce si compania Virgin Atlantic s-au angajat sa transforme un avion Boeing 747 in primul avion cu biogaz din lume. Proiectul, care are ca data finala sfarsitul anului 2008, prevede transformarea unuia dintre cele patru motoare ale avionului astfel incat sa poata folosi biogaz in loc de kerosen.
Compania Air New Zealand a ridicat insa stacheta si a anuntat ca a comandat firmei Boeing un avion care va avea numai biogaz in rezervoare, dar a tinut sa precizeze ca primul zbor va fi efectuat fara pasageri.
Noua Zeelanda s-a remarcat de mai multe ori pe plan international anuntand ca va impune masuri de reducere totala a poluarii si afirmand ca obiectivul actualului guvern este sa transforme tara intr-o "zona 100% verde".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.