Institutia de credit va lansa in urmatoarele sase luni un fond de actiuni si unul garantat
A doua banca din Romania, dupa valoarea activelor mai lanseaza doua fonduri de investitii. „Sintem in stadiu de proiect. Deocamdata sint doar pe foaie, dar in urmatoarea perioada vom lansa un fond de actiuni si unul garantat“, a spus consultantul financiar Bogdan Baltazar, care este si membru in Consiliul de Administratie al BRD. Potrivit conducerii bancii, cele doua fonduri vor fi infiintate juridic in urmatoarele doua luni, urmind a deveni operationale efectiv peste aproximativ sase luni. In aceeasi ordine de idei, BRD intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa propuna Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private diversificarea formelor de plasament pentru fondurile de pensii. In acest fel, BRD ar urma sa administreze trei fonduri de pensii: unul cu risc mic, altul mediu si un al treilea cu risc mai ridicat. BRD mai detine si fondul Concerto, care a fost primul fond diversificat de pe piata romaneasca, precum si fondul monetar Simfonia. BRD administreaza aceste fonduri impreuna cu SG Asset Management-BRD SAI, filiala din Romania a diviziei de administrare de active a grupului Societe Generale.

Fondul monetar Simfonia 1 este cel mai mare de acest tip din Romania. Activul net al acestuia este de aproximativ 80 de milioane de lei. Valoarea unui titlu este de 22,23 lei, iar fondul are 3.579.674 de titluri de participare si 3.930 de participanti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.