Piata obiectelor sanitare – fara cazi – va atinge in acest an valoarea de 25 de milioane de euro. Producatorii spun ca romanii cumpara anual 1,5 milioane de produse pentru a-si utila baile
Explozia din constructii atrage si o crestere a vanzarilor in toata industria care produce materiale de constructii sau obiecte sanitare. "In Romania se produc anual 1,5 milioane de produse pentru baie - fara cazi si robinete -, iar acest ritm ar putea fi multiplicat de sase ori in viitorii ani, avand in vedere si piata restaurarilor si modernizarea vechilor apartamente", a declarat Juan Jiorda, directorul general al Roca, firma care a cumparat divizia de obiecte sanitare a Cesarom Bucuresti. El a mai precizat ca Roca a intrat pe piata romaneasca anul trecut, prin achizitia diviziei de obiecte sanitare a companiei austriece Lasselsberger, Cesarom, printr-o tranzactie de opt milioane de euro. Lupta pentru piata romaneasca este dura, avand in vedere ca se duce intre companii internationale de renume. Cote bune de piata detin acum: fabrica Mondial din Lugoj, aflata in portofoliul grupului german Villeroy & Boch, urmata de spaniolii de la Roca, Romanceram, detinuta de compania poloneza Cersanit, si Delta Distribution. Fiecare dintre aceste companii are planuri sa ia cat mai mult din cresterea prognozata, pentru a se pozitiona cat mai bine in viitor. "Ne-am propus dublarea capacitatii de productie, la un milion de produse pe an, pana in 2012, precum si cresterea cotei de piata de la 25% in prezent la 35%-40% in urmatorii cinci ani", a precizat Juan Jiorda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.