Euro s-a oprit vineri la 3,3559 lei, curs la care se vor plati accizele si taxa de prima inmatriculare in 2008. Cursul este cu 5,28% mai mic decit cel de anul acesta

Cursul oficial anuntat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este de 3,3559 lei/euro, care marcheaza o apreciere a leului cu 0,72% fata de moneda europeana, ca urmare a ordinelor masive de vinzare de valuta din piata, sustin dealerii.

Potrivit Codului fiscal, valoarea in lei a accizelor, a taxei speciale pentru autoturisme si a impozitului la titeiul din producita interna datorate bugetului de stat se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

Astfel, cu noul curs, accizele si taxa de prima inmatriculare ar trebui sa fie mai mici anul viitor. Cursul la care s-au platit accizele anul acesta a fost de 3,53 lei pentru un euro. Diferenta dintre cele doua cursuri este de aproximativ 5,2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.