Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului scoaterea din Legea de modificare a Codului fiscal a prevederii referitoare la calcularea impozitului la transferul dreptului de proprietate in cazul tranzactiilor incheiate intre rude ori afini pina la gradul al II-lea si intre soti
"Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului, in temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutie, sa reexamineze Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 110/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal", informeaza Presedintia vineri, intr-un comunicat citat de agentia MEDIAFAX.

Seful statului aminteste in cererea de reexaminare ca, in forma aprobata de Parlament, articolul 771 al ordonantei are urmatorul cuprins la aliniatul 4: "Impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate sau dezmembramintele sale. In cazul in care valoarea declarata este inferioara valorii orientative stabilite prin expertiza intocmita de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza, cu exceptia tranzactiilor incheiate intre rude ori afini pina la gradul al II-lea inclusiv, precum si intre soti, caz in care impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.