De teama accizelor, romanii au inceput sa se inghesuie in magazine pentru a beneficia de actualele preturi.

De la anuntarea majorarii accizelor, numarul de vizitatori ai electrocomplexurilor Media Galaxy a crescut cu 25-30%. In crestere au fost si vinzarile. Cele mai spectaculoase s-au inregistrat la camerele foto digitale, unde vinzarile s-au triplat.

Cele mai cautate modele au fost cele cu cel putin 4 megapixeli rezolutie si zoom optic. Vinzari mai mari, de peste 60%, s-au inregistrat si la cuptoarele cu microunde, unde clientii au optat in principal pentru marcile LG si Whirlpool. Nu in ultimul rind, a debutat si sezonul la aparatele de aer conditionat, vinzarile crescind cu aproximativ 20%.

Ca urmare a majorarii accizelor cu 5% la unele produse, precum aparatele foto digitale, aparate video, de aer conditionat si cuptoare cu microunde, Altex anunta ca va recurge la scumpiri egale cu cresterea accizei. "Preturile vor creste pe masura ce noile reglementari intra in vigoare si pe masura ce in electrocomplexuri se introduc produse noi, achizitionate dupa implementarea acestor norme", anunta compania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.