Agentiile imobiliare din Capitala au avut o cifra de afaceri cumulata de 93,5 milioane de euro, iar majoritatea agentiilor estimeaza ca isi vor dubla veniturile in acest an, potrivit unui studiu realizat de firma de profil Century 21 Romania, informeaza NewsIn.

Century 21 Romania, companie americana nou-intrata pe piata, isi propune o cota de piata de 10% in urmatorii cinci ani. Clasamentul primelor zece companii imobiliare din Capitala, in functie de cifra de afaceri din 2006, a fost condus de Colliers International, urmata de Eurisko Consulting, Eurowestrwst, DTZ Echinox Consulting, MT&T Property Management, Euro Capital, Euroest Group, Immobiliar Group Exim, Regatta si CB Richard Ellis Romania, se arata in studiu.

„Pana acum am reusit in fiecare an sa ne dublam cifra de afaceri. Pentru anul 2007, estimam o cifra de afaceri de 25 milioane de euro. De acum, e putin mai greu. Cand ajungi la un anumit nivel, dublarea este greu de realizat. Principalul motiv care a stat la baza cresterii cifrei de afaceri a Colliers a fost dinamica pietei", a declarat Bogdan Georgescu, managing partner in cadrul Colliers International.

Radu Lucianu, managing partner in cadrul Eurisko, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 12 milioane de euro. Lucianu pune dublarea veniturilor pe seama pietei si a activitatilor intense din ultima perioada. Conform datelor prezentate in studiu, agentiile imobiliare de marime medie din Bucuresti au o cifra de afaceri anuala de circa 58.000 de euro si un profit mediu lunar de 4.750 de euro.

Companiile mari au raportat in 2005 afaceri de peste zece ori mai mari fata de 2001, in timp ce agentiile mici si medii au raportat un avans de patru ori. Profilul companiei de real estate din Bucuresti este caracterizat de o rata scazuta a productivitatii si un grad mare de indatorare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.