Achizitiile de terenuri au continuat sa atraga un numar mare de investitori dornici de profit.

Daca partea de nord a Capitalei a absorbit cele mai multe fonduri in ultimii ani, in detrimentul celorlalte zone ale orasului, specialistii in domeniu cred ca situatia se va schimba.

In momentul in care preturile pe zona de nord au crescut, investitorii s-au reorientat si s-au mutat pe zonele de estice sau vestice ale Bucurestiului. Aici preturile variaza intre 5 si 30 euro/mp.In acest fel, piata a inceput sa se echilibreze atat in privinta preturilor, cat si a investitiilor imobiliare.

Pentru ca zone ca Mogosoaia sau Stefanesti sunt deja saturate, multi se orienteaza catre zona soselei Bucuresti-Pitesti, unde terenurile in intrevilan se vand cu 35-37 euro/mp, in timp ce in extravilan se pot cumapra terenuri cu 6-7 euro/mp.

Interesul investitorilor pentru zona de est face ca, spre Autostrada Soarelui, un metru patrat de pamant sa coste si 30 de euro. Zone precum Chitila, unde preturile se situeaza in jurul valorii de 60-65 euro/mp, devin un lux asta si pentru ca este mai accesibila traficului Capitalei.

Conform specialistilor in domeniu, cea mai mare cerere este cea pentru loturile mici, cu suprafete intre 5000 si 10.000 de metri.

Insa oferta pentru acest tip de suprafata este redusa din cauza formei loturilor, care nu benefiiciaza de deschiderrea necesara. O alta categorie cu cerere destul de mare o reprezinat suprafetele mari de teren, de aproximativ 50.000 - 100.000 mp.

Preturile terenurilor comerciale variaza in functie de zona, suprafata si utilitati, de la 60 euro/mp si pana la 250 euro/mp.

Banii Nostri

Sursa: Banii NostriTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.