Numarul turistilor din Statele Unite ale Americii care au vizitat Romania a crescut vara aceasta de sapte ori fata de aceeasi perioada a anului trecut
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in 2006 s-au inregistrat 98.135 de turisti americani cazati in Romania. Vara aceasta, numarul cetatenilor de peste Ocean care au vizitat tara noastra a crescut, dupa informatiile date de AFP, cel mai mult fata de restul tarilor din Europa.
Unul dintre factorii care au stat la baza afluxului de turisti este puterea de cumparare a dolarului american, care inca este mare in Romania fata de zona euro. De altfel, toate tarile est-europene au inregistrat o crestere a numarului de turisti americani, insa procentul este spectaculos doar in Romania, unde acesta a fost de 700%. In acelasi timp, in Slovacia, numarul vizitatorilor de peste Ocean s-a dublat, iar in Polonia a crescut cu numai 10%. Alte doua destinatii europene aflate in topul preferintelor turistilor americani sunt Ungaria, unde anul acesta cresterea a fost de 76%, si Croatia, unde au venit cu 69% mai multi americani.
Cererea pentru Germania, in scadere
"Numarul turistilor a crescut pentru ca americanii vor mai mult pentru banii lor", a declarat purtatorul de cuvant al asociatiei turistice si de automobile americane AAA (American Automobile Association), Mike Pina, citat de AFP.
Potrivit unui sondaj al AAA, in perioada ianuarie-august 2007, rezervarile turistilor americani spre Europa de Est a crescut, in medie, cu 55%. Prin comparatie, rezervarile globale, nu doar ale turistilor din SUA, pentru Europa au scazut in aceasta vara cu 2,4 procente. Doar Germania a inregistrat o reducere a turistilor americani, numarul acestora scazand in august cu 7,7%.
Chiar daca cifra turistilor de peste Ocean care au vizitat Europa in prima parte a anului a fost de 6,5 milioane, cresterea este de doar un procent fata de perioada similara a anului 2006. Pe de alta parte, dinspre Europa spre SUA, afluxul de turisti a ramas la nivelul de dinainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie. Printre cauze se numara procedura anevoioasa de acordare a vizei si masurile de securitate sporite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.