Comisia Europeana investigheaza posibila incalcare a tratatului Uniunii Europene, prin acordarea de ajutoare de stat la privatizarea Petrotub Roman si Tractorul Brasov
Comisia Europeana a luat in vizor producatorul de tevi Roman, preluat in 2003 de grupul Mittal Steel. Institutia sustine ca este posibil ca autoritatile romane sa fi acordat un ajutor de stat in valoare de 26 de milioane de euro catre Mittal Steel, prin anularea datoriilor companiei. Comisia va analiza daca privatizarea Roman a fost mai avantajoasa, din punct de vedere economic, pentru autoritatile de la Bucuresti decit lichidarea societatii, asa cum sustin autoritatile de la Bucuresti. Investigatia Comisiei Europene cu privire la Roman nu este singura. Cu doar o zi in urma, institutia a anuntat ca a demarat o ancheta cu privire la acordarea de ajutoare de stat la vinzarea activelor Tractorul Brasov.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.