Compania irlandeza Mivan Development, in colaborare cu grupul irlandez Moritz, va investi circa 700 mil euro in constructia a zece malluri, in tara. Primul complex urmeaza sa fie deschis la Oradea in anul 2008, iar celelalte, pana in 2011, au declarat astazi, reprezentantii Mivan.

Numele proiectului Mivan Development realizat in colaborare cu Moritz este Tiago Malls si reprezinta cea mai mare investitie in mall-uri anuntata in Romania, dupa cum au declarat reprezentantii companiei.

"Valoarea totala estimata a investitiei in lantul Tiago Malls este de 700 milioane de euro. Pana in acest moment am achizitionat 600.000 metri patrati de teren - care reprezinta 70% din totalul necesar proiectului - in valoare de peste 150 milioane euro", a declarat, John Houghton, director la Mivan Development, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii oficiale a proiectului Tiago Malls.

Primul mall Tiago, care va fi deschis la Oradea anul viitor, este situat pe soseaua Aradului, in apropierea aeroportului din Oradea.

Pentru anul 2009 este planificata deschiderea altor patru complexe Tiago Malls in Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Brasov. In 2010 si 2011 vor fi deschise malluri Tiago in Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova. "Conceptul Tiago Malls a fost gandit inca de la inceput pentru orasele de provincie, care au peste 100.000 de locuitori", a explicat John Houghton, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.