Imbogatit anul acesta cu noua ucraineni, topul miliardarilor sud-est europeni este dominat de rusi cu 43 de aparitii. Dintre romani, cei mai bogati afaceristi sunt considerati Gigi Becali si Ion Tiriac. Clasamentul a fost realizat insa inainte de efectuarea tranzactiilor anului in Romania: vanzarea Rompetrol si cea a Petromservice.

Gigi Becali
In topul realizat de „Wprost" si preluat de „Segodnya", Gigi Becali este supranumit "Iisus si apostolii". Despre patronul Stelei, saptamanalul polonez scrie ca detine o avere de 900 milioane de dolari si ca este cunoscut pentru narcisismul sau iesit din comun.
„In Romania se spune ca a cerut unui artist sa-i picteze 'Cina cea de taina>>, unde el este in chip de Iisus, iar fotbalistii - apostolii", noteaza publicatia.
In ce-l priveste pe omul de afaceri Ion Tiriac, acelasi ziar spune ca ar fi posesorul unei averi care depaseste un miliard de dolari.
Omul de afaceri roman este descris drept un "hocheist si jucator de tenis", cel care a fost managerul lui Boris Becker si Steffi Graf si care acum se ocupa de asigurari bancare si traieste la Monte Carlo "pentru a nu plati impozite.