Divizia navala a companiei Rolls-Royce vrea sa colaboreze cu navalistii romani

Compania Rolls Royce a inceput saptamina trecuta discutii de tatonare cu Ministerul Economiei si Finantelor si santiere navale din Romania in ve-derea unei colaborari viitoare. Englezii ar putea fabrica anumite componente pentru industria navala in Romania, sustine Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) intr-un comunicat postat ieri pe site-ul institutiei.

„Oficialul Rolls-Royce (Roger Tooke, seful diviziei pentru Europa Centrala si de Est - n.red.) a prezentat ultimele noutati in domeniul naval, respectiv navele comerciale multifunctionale, si a transmis intentia companiei pe care o reprezinta de a fabrica componente in tara noastra“, afirma oficialii MEF.

La discutiile purtate la Galati au participat reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Constructorilor de Nave din Romania (ANCONAV), respectiv Damen Galati, Aker Tulcea, Aker Braila, Ship Design Group Galati, Dutch Marine Trading Design Galati, Tripomet Galati, Menarom Galati, Medchim Galati, precum si reprezentanti ai registrului naval Germanischer Lloyd Romania.

Posibila colaborare cu Rolls-Royce Marine s-ar putea concretiza nu doar in fabricarea unor componente, ci si in realizarea de nave complete dupa proiecte Rolls-Royce, destinate clientilor acestei companii. Gelu Stan, director general al santierului naval Damen Galati si, totodata, director ANCONAV, spune ca Rolls-Royce a adus chiar planurile a doua nave de patrulare care ar putea fi realizate in santierele romanesti. „Colaborarea ar putea consta in fabricarea unor repere pentru industria navala din Romania sau construirea unor nave multifunctionale. Fiecare santier urmeaza sa contacteze Rolls-Royce Marine pentru a detalia modul in care vor coopera“, spune acesta. Sosirea Rolls-Royce a fost primita cu interes de navalisti. „Stim ca cererea de nave pe plan mondial este saturata si de aceea am mers sa vedem ce fel de nave vrea

Rolls-Royce sa construiasca“, spune Dumitru Ivanov, director general al santierului naval Aker Tulcea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.