Toyota, cel mai mare producator de automobile din lume, va construi acest automobil prin modificarea modelului iQ, o masina prototip ultracompacta, pe care a prezentat-o la salonul international de la Frankfurt. Acest model ultracompact va avea destul spatiu interior pentru patru persoane si va fi dotat cu un motor de un litru. Automobilul va fi fabricat in Japonia, iar pentru inceput sunt produse aproximativ 100.000 de unitati pe an.

Producatorul se asteapta ca vanzarile din Europa sa creasca cu aproximativ 5%-10% in 2009, dupa ce pentru anul viitor grupul nipon a planificat o crestere de 5%.

Dupa prezentarea modelului iQ la salonul de la Frankfurt, la inceputul acestei luni, directorul diviziei Toyota pentru Europa, Thierry Dombreval, a declarat ca acest model "nu este foarte diferit" de versiunea de serie, si ca acesta va fi pozitionat sub modelul Aygo de dimensiuni reduse, dezvoltat in cooperare cu grupul PSA Peugeot Citroen.

Toyota urmeaza sa comercializeze acest model si pe piata japoneza, a precizat cotidianul, care a mai adaugat ca pretul pretul automobilului nu a fost inca stabilit.