Indicele BET a pierdut 1,05%, iar valoarea tranzactiilor a fost de 6,2 milioane de euro
Nici prima sedinta de tranzactionare a saptamanii nu a reusit sa scoata Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din apatia ultimelor saptamani. Toti indicii s-au confruntat cu noi corectii, iar valoarea tranzactiilor abia a depasit sase milioane de euro (21,15 milioane de lei).

Debutul sedintei de ieri s-a caracterizat prin absenta investitorilor, care s-a reflectat in volumele transferate, ramase la un nivel scazut pana la inchidere. Au fost rulate numai 26,9 milioane de actiuni, din care societatilor de investitii financiare (SIF) le-au revenit doar 1,6 milioane de actiuni.
Cele mai lichide actiuni s-au depreciat cu peste un punct procentual, indicele compozit a coborat cu 0,50% in timp ce segmentul SIF-urilor a resimtit o scadere medie de 1,03%. "Se resimte puternic absenta banilor din afara. Bursa de la Bucuresti traverseaza o perioada de acumulare mai prelungita", considera Bogdan Milea, directorul general al Carpatica Invest Bucuresti.
Petrolul si bancile, in top
Cele mai tranzactionate actiuni au reprezentat, ieri, sectoarele petrolier si bancar. Astfel, Banca Transilvania (TLV) a cumulat schimburi in valoare de 5,2 milioane de lei. In clasamentul rulajelor obtinute s-au plasat si Petrom Bucuresti (SNP), cu 2,44 milioane de lei, si BRD Groupe Societe Generale (BRD), cu 2,26 milioane de lei.
Dupa cresterea de aproape cinci puncte procentuale inregistrate vineri, titlurile SNP au fost afectate, ieri, de marcarea profiturilor, fapt care a determinat o scadere de 1,5%. Ultima tranzactie cu actiuni SNP a fost perfectata la cotatia de 0,5250 lei/titlu. Si titlurile BRD au ajuns, pana la inchidere, la pretul de 26,7000 lei/actiune, desi au inregistrat, in prima parte, o tendinta de apreciere.
Investitorii nu au fost atrasi nici de segmentul SIF-urilor, generand un rulaj de numai 5,2 milioane de lei. Cel mai activ titlu financiar a fost, cu doar 1,7 milioane de lei, SIF Moldova (SIF2).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.