Preturile de pe piata imobiliara vor mai creste usor numai doi ani, dupa care va urma o relativa stagnare, sustin specialistii din domeniu. Aceasta dupa ce, din 2003 si pana in prezent, romanii au asistat la majorari chiar de cinci ori ale valorii locuintelor
Interesul romanilor cu venituri peste medie pentru apartamentele din blocurile comuniste va scadea treptat pana in 2009. „Tot mai multi dintre cei care in acest moment prefera un apartament vechi se vor reorienta catre unul nou. Sa nu uitam ca puterea economica a romanilor este in crestere, iar piata creditelor imobiliare beneficiaza de o deschidere suficienta. Deci accesarea unui credit nu este o problema”, explica Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). In acelasi timp, analistul crede ca apartamentele din blocurile noi vor deveni mai atractive pentru cumparatori, pe fondul intensificarii concurentei.

In aceste conditii, cererea de locuinte vechi va inregistra o oarecare scadere, iar acest lucru va face posibila stagnarea preturilor apartamentelor din blocurile comuniste. „Acea
sta nu se va intampla mai devreme de doi ani. Pana atunci, vom asista in continuare la cresteri ale preturilor apartamentelor, insa cu siguranta, nu vor mai fi 'cutremure>>”, adauga purtatorul de cuvant al ARAI. Daca piata va avea o asemenea evolutie, nu este exclus ca la orizontul anilor 2010 sa asistam la scaderi mici ale preturilor, de aproximativ 5% pe an, ale preturilor caselor. „Aceasta va fi consecinta fireasca a scaderii cererii pentru apartamentele vechi”, adauga Zilisteanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.