Statul nu va pierde participatia majoritara detinuta la complexurile energetice, intrucit ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa impuna in AGA acestor societati o prevedere care sa impiedice conversia datoriilor in actiuni. "In momentul de fata nu exista acest risc (ca statul sa isi piarda participatia detinuta la complexurile energetice - n.r.), intrucit procedurile pe care le vom initia vor evita acest risc. Sintem in procedura de a mandata AGA (Adunarea Generala a Actionarilor - n.r.) pentru a gasi formula prin care sa nu se petreaca o astfel de situatie. Este o situatie mai veche si noi am mai incercat, prin justitie, sa lamurim aceste chestiuni", a declarat Vosganian.

Conform ministrului, in acest fel se va impiedica privatizarea complexurilor pe sume mai mici decit valoarea lor reala din cauza datoriilor acumulate.

Vosganian a mai spus ca Adunarea Generala a Actionarilor complexului Turceni va avea o sedinta la inceputul saptaminii viitoare, unde se va discuta pe tema transformarii datoriilor societatii in actiuni.