Ministrul Vosganian vrea sa introduca o prevedere in AGA societatilor prin care sa se impiedice conversia datoriilor in actiuni

Statul nu va pierde participatia majoritara detinuta la complexurile energetice, intrucit ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa impuna in AGA acestor societati o prevedere care sa impiedice conversia datoriilor in actiuni. "In momentul de fata nu exista acest risc (ca statul sa isi piarda participatia detinuta la complexurile energetice - n.r.), intrucit procedurile pe care le vom initia vor evita acest risc. Sintem in procedura de a mandata AGA (Adunarea Generala a Actionarilor - n.r.) pentru a gasi formula prin care sa nu se petreaca o astfel de situatie. Este o situatie mai veche si noi am mai incercat, prin justitie, sa lamurim aceste chestiuni", a declarat Vosganian.

Conform ministrului, in acest fel se va impiedica privatizarea complexurilor pe sume mai mici decit valoarea lor reala din cauza datoriilor acumulate.

Vosganian a mai spus ca Adunarea Generala a Actionarilor complexului Turceni va avea o sedinta la inceputul saptaminii viitoare, unde se va discuta pe tema transformarii datoriilor societatii in actiuni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.