62 de procente din actiunile Electroputere Craiova au fost vandute de AVAS firmei saudite Al Arrab Contracting Company.

Contractul nu cuprinde scutiri de la plata datoriilor firmei romanesti la stat. Compania Al Arrab va plati statului roman 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro, informeaza site-ul Antena3.

Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60 milioane euro.
Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian Vozganian, a declarat astazi, ca nu exista niciun pericol ca firmele care produc energie sa fie privatizate pe sume mai mici din cauza datoriilor lor, informeaza NewsIn.

Totodata, ministrul a mai adaugat ca, statul nu isi va pierde participatia detinuta la complexurile energetice. "In momentul de fata nu exista riscul ca statul sa isi piarda participatia detinuta la complexurile energetice, intrucat procedurile pe care le vom initia vor evita acest risc. Suntem in procedura de a mandata AGA (Adunarea Generala a Actionarilor) pentru a gasi formula prin care sa nu se petreaca o astfel de situatie. Este o situatie mai veche si noi am mai incercat, prin justitie, sa lamurim aceste chestiuni", a declarat Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.