Muncitorii care produc modelul Renault Logan in Brazilia, alaturi de lucratorii de la fabricile Volkswagen AG si Nissan Motor Co Ltd, care alcatuiesc un sindicat de 5.900 de muncitori, au intrat astazi in greva, pe termen nedeterminat, in semn de protest fata de salariile mici.

Din cauza grevei, Volkswagen nu mai produce 850 de masini pe zi, Renault 700, iar Nissan 90, informeaza NewsIn.

"Lucratorii din tura a doua au decis sa se alature protestului, asa ca nimeni nu mai merge la munca. Nu se mai produce nimic", a declarat un purtator de cuvant al sindicatului metalurgistilor din Curitiba, statul Parana, din Brazilia. "Ne asteptam ca producatorii pentru care lucram sa inteleaga si sa imbunatateasca oferta. Daca acest lucru nu se va intampla, vom continua protestele", a declarat de asemenea, liderul sindicatului, Sergio Butka.

Angajatii cer astfel, majorarea cu 8,5% a salariilor, iar companiile pentru care lucreaza vor sa ofere o crestere de doar 7,4%.

Uzina Volkswagen-Audi din Sao Jose dos Pinhais, in apropiere de localitea Curitiba, are 3.000 de angajati sindicalizati. Salariul mediu al acestora este de circa 860 de dolari pe luna. Uzina produce modelele Fox si Golf, iar 30% din productie este exportata.

In fabrica Renault, care produce modelele Clio, Scenic, Logan si Megane, lucreaza de asemenea, 2.200 de municitori. Remuneratia lunara medie pentru acesti angajati este de circa 750 dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.