Clasamentul celor mai bogati 400 de americani, dominat in continuare de fondatorul Microsoft, Bill Gates, arata ca acestia si-au majorat averile in 2007.

Revista Forbes a publicat un clsament potrivit caruia, averea insumata a celor mai bogati americani, se ridica la 1.540 miliarde dolari, si reprezinta o crestere cu 23% mai mare, fata de anul 2006. Ritmul de crestere a fost astfel, de doua ori mai mare decat cel inregistrat in cursul anului precedent.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 59 miliarde dolari, conduce acest clasament, urmat de investitorul Warren Buffet, cu o avere de 52 miliarde dolari.

Cei doi, care sunt de departe cei mai bogati oameni din Statele Unite ale Americii, au donat o parte din averea lor fundatiei umanitare conduse de Bill si Melinda Gates.

Warren Buffet a promis sa doneze de asemenea, in mare parte, castigurile obtinute in cursul anului trecut, informeaza NewsIn.

Pe locul trei in clasament, insa cu mult in urma primilor doi, se afla proprietarul unor casinouri din Las Vegas, Sheldon Adelson, cu o avere de 28 miliarde dolari, urmat de patronul fondator al grupului informational Oracle, Larry Ellison.

Cei doi creatori ai motorului de cautare Google, Larry Page si Sergey Brin, ocupa locurile cinci si sase ale acestui clasament, cu averi de 18,5 miliarde dolari, ce reflecta cresterea grupului pe care il conduc.
Page si Brin sunt urmati de investitorul Kirk Kerkorian, care ocupa locul sapte, cu o avere de aproximativ 18 miliarde dolari.

Pe locul opt se afla fondatorul grupului Dell, Michael Dell, cu 17,2 miliarde dolari. Pe locurile urmatoare se afla patronii conglomeratului industrial si petrolier Koch, Charles et David Koch, fiecare cu 17 miliarde dolari.

Forbes a tinut sa sublinieze ca jumatate dintre cei 45 noi intrati in acest clasament sunt patroni ai unor fonduri de investitii. O parte dintre membrii acestui clasament pentru anul 2006, au iesit din top din cauza ca au donat o parte din averile proprii fondurilor umanitare, comenteaya NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.