Un numar de 30 unitati de cercetare-dezvoltare vor beneficia de scutirea de la plata a datoriilor bugetare, in limita unui plafon total de 770 miliarde lei (aproximativ 19,2 milioane euro), au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Economiei si Comertului. Prin Legea 230/2004 s-a stabilit ca, la solicitarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, institutiile bugetare creditoare vor acorda unitatilor de cercetare-dezvoltare, organizate ca institute nationale de cercetare-dezvoltare, institutii publice de cercetare-dezvoltare finantate din venituri proprii, precum si ca societati comerciale cu capital majoritar de stat si cu obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea-proiectarea, o serie de inlesniri la plata obligatiilor fiscale restante.

Aceste facilitati se refera, conform actului normativ mentionat, la scutirea de la plata atat a obligatiilor fiscale restante la data de 31 decembrie 2003, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetului asigurarilor pentru somaj si bugetelor locale, cat si a majorarilor si a penalitatilor de intarziere aferente. Plafoanele in limita carora vor fi acordate scutiri de la plata datoriilor restante au fost stabilite pe baza certificatelor de obligatii fiscale eliberate de creditorii bugetari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.