Moda reducerilor pentru pachetele turistice platite in avans prinde si pe piata romaneasca. Numeroase agentii anunta programe atractive ca pret. Ofertele coincid cu lansarea excursiilor de Paste. Reduceri consistente se aplica mai ales pentru excursiile in strainatate, pe cind cele preconizate pentru destinatiile interne sint mai firave.

In aceasta perioada, agentiile de turism anunta reduceri consistente pentru cei care isi achizitioneaza pachetele de servicii din timp. Specialistii spun ca este pentru prima oara cind numarul ofertelor este atit de mare, iar reducerile atit de consistente. Probabil ca aceasta strategie va deveni o politica in viitor. Reducerile si destinatiile pentru care se aplica acestea difera de la agentie la agentie. De aceea, inainte de a alege o destinatie, oamenii trebuie sa studieze cu atentie ofertele. Majoritatea agentiilor vor expune listele cu reduceri cu ocazia Tirgului National de Turism, care se va desfasura in perioada 7-10 aprilie la Bucuresti.

Reduceri de Paste

Procentele acordate ca reducere vor diferi in functie de destinatie. Principalele conditii puse de agentii sint ca pachetele sa fie achizitionate pina la o anumita data, in majoritatea cazurilor pina la 1 mai, si sa fie achitate integral. "De exemplu, turistii care cumpara pachete turistice pe litoralul romanesc pentru Sarbatorile de Paste pina in intervalul 10-17 aprilie, in functie de politica fiecarei agentii, beneficiaza de discount-uri cuprinse intre 5 si 10%. Singura conditie este ca acestia sa achite serviciile integral", spune Mircea Draghici, secretar general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Si cei care pleaca in strainatate pot scoate mai putini bani din buzunar. "Pentru pachetele turistice externe de Paste, reducerile pot ajunge pina la 20% sau se pot ridica la sume cuprinse intre 10 si 20 de euro de persoana pentru cei care se inscriu pina la 10 aprilie’’, mai spune Mircea Draghici.

Paste pe Nil

Oferta de Paste este bogata in acest an. Cei care vor sa petreaca aceasta sarbatoare in locurile in care a patimit Iisus pot opta pentru o excursie in Israel, care costa in jur de 700 de euro. Printre altele, ei pot vizita Sfintul Mormint, Zidul Plingerii sau Foisorul "Cina cea de taina". Capitalele europene pot constitui o varianta mai ieftina. Astfel, un sejur de sase zile la Paris, intr-un hotel de trei stele, ajunge la 600 de euro. Pretul este aproximativ acelasi practicat si in cazul destinatiilor din Italia. Ofertele exotice sint la mare pret si in aceasta perioada.

De exemplu, cei care doresc sa petreaca Sarbatorile de Paste intr-un mod deosebit pot alege o croaziera pe Nil, la un pret de aproximativ 665 de euro. In general, in aceste preturi nu sint incluse taxele de aeroport. O varianta mult mai ieftina o constituie Grecia. Astfel, un circuit de opt zile, care include Paralia Katerini, Meteora, Atena, Peloponez, cu cazare in hoteluri de doua sau trei stele si transport cu autocarul, costa 300-310 euro de persoana. O excursie de cinci zile in Grecia costa intre 160 si 250 de euro de persoana. In functie de agentie, reducerile care pot fi obtinute pot merge pina la 20%.

Varianta autohtona

Turoperatorii asteapta penru acest an un numar mare de solicitari pentru litoral, mai ales ca sarbatorile de Paste se suprapun cu 1 Mai. Preturile nu sint foarte mari. Astfel, pentru patru nopti de cazare intr-un hotel de trei stele din Neptun se va plati putin peste 1.100.000 de lei, iar pentru trei nopti de cazare intr-un hotel de 2 stele + in Mamaia, pretul este de 795.000 de lei de persoana. Cei care vor sa mearga la munte vor baga mai adinc mina in buzunar. Intr-un hotel de 3 stele + din Sinaia, trei nopti de cazare, cu mic dejun si masa de Paste costa in jur de 3.500.000 de lei, in vreme ce intr-un hotel de patru stele din Poiana Brasov, trei nopti de cazare si masa costa 5.250.000 de lei.

Mai ieftin la mare

Unele agentii au anuntat deja reduceri si pentru sezonul estival. "Cei care achizitioneaza pachetul de servicii pentru litoral pina la 1 mai vor avea o reducere de 5-7%", spune Lucia Morariu, presedintele unei agentii de turism. Exista si operatori care ofera excursiile pe litoral drept bonus pentru clientii care achizitioneaza un pachet de servicii. "Am pregatit 50 de vacante gratuite pe litoral, care vor fi cistigate de cei care aleg una din excursiile charter si o achita integral pina la 10 mai", spune Ondina Dobriban, director de programe la un turoperator. Oferta integrala a operatorilor de turism va fi cunoscuta cu exactitate la Tirgul de Turism. Romaniii prevazatori vor cheltui mai putin pentru a-si asigura vacanta de vara.

Pensiunile concureaza hotelurile

Preturile pentru sejururi la pensiunile rurale variaza, in functie de zona si de gradul de confort oferit. ANTREC Brasov a lansat o oferta de 55 de euro de persoana, suma care include doua nopti de cazare, demipensiune si masa de Paste. In judetul Neamt, preturile pentru cazare variaza intre 5 si 15 euro de persoana pe zi, in vreme ce masa se plateste separat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.