O astfel de investitie va poate aduce un profit de pina la 25.000 de euro pe an sau echivalentul a 2.000 de euro pe luna

Suma minima ce ar trebui avuta in cont de o persoana care doreste sa renunte la slujba si sa traiasca din profitul obtinut din acei bani este de 100.000 de euro, potrivit casei de brokeraj Intercapital Invest. O valoare mai confortabila (care sa te scape de stresul zilelor negre de pe bursa) ar fi probabil de 150.000-200.000 de euro. Trebuie tinut cont si de celelalte considerente legate de renuntarea la serviciu, intrucit acesta nu se reduce doar la salariu. Adica este vorba despre plata asigurarilor de sanatate atit pentru persoana in cauza, cit si pentru familie (in situatia in care nu lucreaza nici un membru al familiei), precum si despre asigurarea pensiei.

Pentru a renunta la serviciu in favoarea investitiilor la bursa, trebuie ca investitorul sa faca un calcul simplu. Se porneste de la valoarea curenta a portofoliului si se aplica un randament anual posibil de a fi obtinut pe piata de capital. Acest randament ar trebui sa fie unul real (adica peste rata inflatiei, pentru a nu eroda valoarea portofoliului).

Pentru prudenta, din suma rezultata ar trebui scazut un anumit procent pentru a compensa eventuala nerealizare a randamentului vizat, dar si pentru a asigura o crestere reala a portofoliului in timp. Suma astfel ramasa se imparte la 12 si apoi se evalueaza daca acest venit lunar este suficient.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.