Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 3,5 miliarde lei (1,03 miliarde euro) in depozite cu scadenta la doua saptamani de la cele 17 banci comerciale participante la licitatie, la o dobanda anuala medie de 6,89%, in usoara crestere fata de ultima licitatie, potrivit dealerilor
BNR a anuntat ca vrea sa atraga 5,6 miliarde lei din piata, dar pentru ca bancile au cerut randamente de pana la 9% pe an, banca centrala a scos din piata doar 3,5 miliarde lei. BNR a acceptat sa plateasca o dobanda maxima de 7% pe an pentru toate ofertele bancilor care au solicitat acest randament, iar dobanda minima acceptata a fost de 6,70% pe an. Banca centrala si-a schimbat strategia de sterilizare a leilor in exces ai bancilor pe 9 iulie, cand a inceput sa atraga acesti bani in depozite la doua saptamani, la dobanzi ce variaza de la o banca la alta, si la o luna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.