“Sa fii broker e ca si cum ai da la peste. Stai si stai si la un moment dat trage. Atunci trebuie sa fii pe faza si sa actionezi”

Acesta este crezul lui Serban Florea, sef al tranzactionarii la o firma de brokeraj bucuresteana, care in fiecare luna ruleaza un miliard de dolari pe marile burse ale lumii, incepand cu Wall Street si terminand cu Londra, Frankfurt sau Milano.

Tranzactiile se fac dintr-o incapere in care vreo sase pusti cuminti stau si privesc ganditori fiecare la monitorul lui. Doar plasma uriasa lipita pe un perete, fixata pe un canal american de stiri, distoneaza cu decorul de net-cafe.

Serban incearca sa urmareasca trei monitoare in acelasi timp. Pe un ecran sunt niste grafice multicolore. Pe altul sunt niste cotatii care la anumite intervale se modifica usor. Cand urca, cifrele devin verzi, si cand o iau in jos, se inrosesc.

Pe al treilea monitor sunt numai stiri. Dupa o ora, apatia e intrerupta de ropotul degetelor pe tastatura, mouse-ul zburda vioi pe birou si scaunul cu rotile fuge cu Serban de la un monitor la altul. Efectueaza o tranzactie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.