Piata de sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat din Romania este estimata la un miliard de euro si va creste in urmatoarea perioada, pe fondul intensificarii activitatii de constructii.
"Nu exista o cifra exacta a valorii acestei piete, dar specialistii o estimeaza la un miliard de euro. Este o piata cu un potential foarte mare, deoarece activitatea de investitii in constructii este din ce in ce mai importanta", a declarat Christoph Grosser, directorul pentru Romania al Grupului Vaillant.
El a precizat ca piata centralelor termice este estimata la 100 de milioane de euro, iar pentru acest an se previzioneaza o reducere cu 10% a vanzarilor.
"In acest an au avut loc mai multe modificari legislative legate de posibilitatile de debransare in cazul populatiei. Credem insa ca se vor imbunatati cu timpul aceste prevederi si, o data cu cresterea activitatii in constructii, se va echilibra piata", a spus Grosser.
El a mentionat ca piata sistemelor de incalzire si a componentelor conexe, printre care radiatoare si tevi, este de 250 de milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.