Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat ieri, la 12 ani de la primele tranzactii cu actiuni, instrumentele financiare derivate, primul produs tranzactionat fiind contractul la termen pe indicele BET
Instrumentele financiare derivate (IFD) au la baza un activ suport, care reprezinta indicele bursier sau valutar, rata dobanzii, marfa, precum si orice alt activ sau instrument al carui pret, randament sau unitate de marime determina valoarea unui IFD.
Operatiunile de piata cu instrumentele financiare derivate vor putea fi derulate in moneda nationala sau valuta, iar Consiliul Bursei decide cu privire la admiterea si retragerea unui IFD pe piata derivatelor.
Indicele BET reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni la BVB, iar contractele la termen au pentru moment scadentele in septembrie 2007, decembrie 2007, martie 2008 si iunie 2008.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.