Retelele de cablu din Europa raman concurentii principali ai operatorilor de telefonie, iar sectorul va continua sa investeasca masiv in infrastructura de cablu. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui studiu OVUM - cea mai mare companie de consultanta in domeniul IT&C din Europa, prezentat la Congresul anual al Asociatiei Europene de Comunicatii prin Cablu, ce a avut loc la Budapesta, in perioada 21-23 martie 2005. In tarile cu industrie de cablu puternica, penetrarea Internetului prin conexiune broadband (de banda larga) este de trei ori mai mare si serviciile de telefonie mai ieftine. De aceea, tocmai aceste servicii vor continua sa fie motorul principal de dezvoltare a industriei europene de cablu.

In plus, lansarea serviciilor de televiziune digitala si a serviciilor video la cerere (video-on-demand) sporeste atractivitatea ofertei companiilor de cablu, chiar daca acestea se confrunta cu o crestere a concurentei facute de operatorii de telefonie si retelele digitale terestre care ofera si ele servicii de televiziune digitala.

In schimb, industria de cablu are un potential unic de distributie a serviciilor de televiziune si audio-vizual pentru ca, mai mult decat orice altceva, programele de inalta calitate sunt cele care atrag clientii catre aceste servicii. In acest sens, cablistii se vor concentra puternic pe furnizarea unui continut atractiv si inovator. Insa, pentru a atinge aceste obiective si pentru a furniza gama necesara sustinerii performantei de afaceri, sectorul european al industriei de cablu trebuie sa continue sa se consolideze.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.