Reactorul nuclear al Unitatii 2 de la Cernavoda a atins pentru prima data 100% din capacitatea nominala in aceasta dimineata, la ora 4.00, inforeaza Nuclearelectrica.

Potrivit comunicatului de presa remis de Societatea Nationala Nuclearelectrica, atingerea capacitatii nominale de 100% reprezinta finalul unui proces cu mai multe etape care au constat in teste si probe individuale pentru a verifica siguranta si eficienta reactorului.

Aceste activitati au fost controlate si certificate de catre Inspectorii Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) si ai Inspectoratului de Stat pentru Cazane si Instalatii de Ridicat (ISCIR), informeaza NewsIn.

Trecerea la exploatarea comerciala a Unitatii 2, prevazuta catre sfarsitul lunii septembrie 2007 si cresterea aportului energiei nucleare in Romania la circa 18-20%, va avea efecte imediate in planul stabilitatii sistemului energetic si al mentinerii tarifului pentru populatie.

Nuclearelectrica a mai dat de asemenea asigurari ca aceasta conectare a Unitatii 2 de la Cernavoda, la sistemul energetic national, inseamana o contributie la securitatea in aprovizionarea cu resurse energetice a Romaniei si a Uniunii Europene.

Unitatea 2 functioneaza de asemenea, in conditii de maxima siguranta si eficienta, iar riscurile producerii emisiilor poluante cu efect de incalzire nu exista, informeaza Nuclearelectrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.