Guvernul a aprobat, astazi, proiectul de contract si proiectul de lege pentru preluarea societatii Automobile Craiova de catre investitorul Ford Motors Company. Contractul urmeaza sa fie semnat maine, la Salonul Auto de la Frankfurt, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a afirmat ca principalul element pe care l-a urmarit prin privatizarea Automobile Craiova a fost realizarea unui proiect industrial, cu o productie minima de 300 de unitati pe an, potrivit agentiei NewsIn.

Firma americana Ford s-a angajat sa faca la Craiova investitii de 675 de miloane de euro, precum si la achizitii de pe piata interna de produse si componente in valoare de un miliard de euro, pana in 2012. Totodata, Ford va infiinta 30.000 de locuri de munca, pentru valorificarea potentialului uman din zona, a mai precizat Tariceanu.

Potrivit premierului Tariceanu, la ceremonia de semnare a contractului de la Frankfurt vor participa secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), Sebastian Vladescu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu si ambasadorul Statelor Unite in Romania, Nicholas Taubman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.