L'Oreal, cel mai mare producator de cosmetice la nivel mondial, a dat in judecata platforma online de licitatie si cumparaturi eBay, acuzand compania ca incurajeaza comertul cu produse contrafacute. Mari grupuri exclusiviste, printre care LVMH si Dior, au demarat deja actiuni similare impotriva eBay, pe motiv ca incurajeaza dezvoltarea falsurilor din industria produselor lux, informeaza presa internationala.

“In ultima vreme, compania noastra a avut de-a face tot mai des cu probleme cauzate de comertul ilegal cu produse falsificate din industria parfumeriei si a cosmeticelor, desfasurat pe platformele de cumparaturi online”, au declarat reprezentantii companiei. Ca urmare, oficialii L'Oreal au explicat ca au luat aceasta masura pentru a-si pastra intact renumele si pentru a proteja sanatatea consumatorului.

L'Oreal estimeaza daunele cauzate de comertul ilicit prin utilizarea platformei eBay la cateva milioane de euro. L'Oreal a raportat o crestere a profitului cu 8,4% in primul semestru, la 1,178 miliarde euro (1,6 miliarde dolari), in comparatie cu estimarile facute de Reuters, de 1,161 miliarde euro.

Profitul operational a crescut cu 8,1% la 1,441 miliarde euro, comparativ cu prezicerile Reuters de 1,409 miliarde euro. L'Oreal a asociat declinul sezonalitatii afacerii Body Shop, achizitionta la jumatatea anului trecut. Compania L'Oreal a fost infiintata in anul 1997 si este prezenta si pe piata din Romania.

eBay, cea mai mare companie de licitatii online la nivel mondial, a inregistrat, in al doilea trimestru al 2007, un profit net de 375,8 milioane de dolari sau 27 de centi pe actiune, in crestere cu 50% fata de profitul de 250 de milioane de dolari sau 17 centi pe actiune, inregistrat anul trecut.

Reprezentantii eBay au prevazut, pentru cel de-al treilea trimestru, incasari de 31 pana la 33 de centi pe actiune, in ton cu estimarile analistilor de 32 de centi pe actiune. Exceptand amortizarea si alte elemente aferente, veniturile s-au ridicat la 34 centi pe actiune, au declarat oficialii companiei. Stocul eBay a crescut cu 28% in ultimele 12 luni de tranzactionare pe bursa din New York.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.