“In ultima vreme, compania noastra a avut de-a face tot mai des cu probleme cauzate de comertul ilegal cu produse falsificate din industria parfumeriei si a cosmeticelor, desfasurat pe platformele de cumparaturi online”, au declarat reprezentantii companiei. Ca urmare, oficialii L'Oreal au explicat ca au luat aceasta masura pentru a-si pastra intact renumele si pentru a proteja sanatatea consumatorului.

L'Oreal estimeaza daunele cauzate de comertul ilicit prin utilizarea platformei eBay la cateva milioane de euro. L'Oreal a raportat o crestere a profitului cu 8,4% in primul semestru, la 1,178 miliarde euro (1,6 miliarde dolari), in comparatie cu estimarile facute de Reuters, de 1,161 miliarde euro.

Profitul operational a crescut cu 8,1% la 1,441 miliarde euro, comparativ cu prezicerile Reuters de 1,409 miliarde euro. L'Oreal a asociat declinul sezonalitatii afacerii Body Shop, achizitionta la jumatatea anului trecut. Compania L'Oreal a fost infiintata in anul 1997 si este prezenta si pe piata din Romania.

eBay, cea mai mare companie de licitatii online la nivel mondial, a inregistrat, in al doilea trimestru al 2007, un profit net de 375,8 milioane de dolari sau 27 de centi pe actiune, in crestere cu 50% fata de profitul de 250 de milioane de dolari sau 17 centi pe actiune, inregistrat anul trecut.

Reprezentantii eBay au prevazut, pentru cel de-al treilea trimestru, incasari de 31 pana la 33 de centi pe actiune, in ton cu estimarile analistilor de 32 de centi pe actiune. Exceptand amortizarea si alte elemente aferente, veniturile s-au ridicat la 34 centi pe actiune, au declarat oficialii companiei. Stocul eBay a crescut cu 28% in ultimele 12 luni de tranzactionare pe bursa din New York.