In ultima zi a acestei saptamani, la Bursa de Valori Bucuresti lichiditatea a fost in crestere fata de sedinta anterioara (17,38 milioane de euro), dar s-a mentinut scazuta fata de media din acest an, cu aproximativ 2 milioane de euro mai putin
Ziua de astazi incheie o saptamana modesta, cu lichiditate foarte mica, in care investitorii au ramas neincrezatori in trenduri, asteptand sa vada in ce directie va oscila piata. Neasteptat pentru azi a fost faptul ca la mijlocul sedintei bursiere lichiditatea de pe RASDAQ era mai mare decat la BVB. In timp ce pe piata electronica se schimbasera aproximativ 5 milioane euro, la BVB se tranzactionasera doar 3,5 mil. euro in prima parte a zilei. Ulterior, la inchiderea sedintei, BVB a reluat conducerea cu o lichiditate cu aproximativ 1,5 milioane de euro mai mare decat cea a RASDAQ.
Ziua de azi a fost dominata de deprecieri, iar indicii bursieri au inchis in scadere, desi in prima parte a sedintei valorile inregistrate erau pozitive. Astfel, BET a scazut cu 0,10%, ajungand la 10.129,03 puncte, indicele BET-C a avut o variatie negativa de 0,52%, iar indicele societatilor de investitii BET-FI a ajuns la 81.458,30 puncte, cu 0,70% mai putin decat ieri.
In sectorul bancilor, cele mai tranzactionate actiuni au fost cele ale Bancii Transilvania, cu aproximativ 2,2 milioane de actiuni. Atat TLV, cat si BRK au avut o evolutie neutra azi, in schimb BCC si BRD au scazut cu 0,95, respectiv 0,36%. Actiunile BRD au facut subiectul a doua tranzactii pe piata deal, unde s-au schimbat circa 70.000 de actiuni la un pret de 28 de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.