Printre cheltuielile suplimentare pentru acest an luate in considerare de Ministerul Economiei și Finanțelor se află și majorarea capitalului social al CEC. Banca a mai beneficiat de o infuzie de capital și la sfarșitul anului trecut, după ce statul a refuzat singura ofertă de preluare, considerată prea mică.

Ministrul economiei și finanțelor, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, că ar putea avea loc o nouă majorare a capitalului CEC. Oficialul nu a precizat insă suma sau motivul pentru care banca are nevoie de suplimentarea capitalului.

Acesta a fost majorat deja o dată, la sfarșitul anului trecut, cu 500 milioane lei, la 649,7 milioane lei, după ce statul a primit o singură ofertă la privatizarea instituției de credit, de la National Bank of Greece.

Banca elenă a oferit pentru preluarea CEC 560 de milioane de euro, sumă considerată insă de autorități prea mică. Guvernul a anunțat astfel că banca va intra intr-un proces amplu de restructurare, urmand să fie scoasă din nou la privatizare cel mai devreme peste doi ani.

Excedent de 0,9% din PIB la bugetele locale

Excedentul bugetului general consolidat s-a redus la 0,3% din PIB după primele opt luni, comparativ cu 0,5% la sfarșitul lunii iulie, a declarat, ieri, ministrul economiei și finanțelor, Varujan Vosganian. Surplusul la bugetul general consolidat a fost susținut de bugetele locale, care au inregistrat in perioada amintită un excendent de 0,9% din PIB.