Datele statistice arată o creștere continuă, dar tot mai lentă, a economiei romanești: dinamica PIB-ului a fost de 6% in primul trimestru, apoi de 5,6% in al doilea trimestru din acest an - cu aproape un punct procentual sub prognozele analiștilor.

Valoarea PIB-ului a fost, in al doilea trimestru din acest an, de 86,7 miliarde lei, astfel că pe primele șase luni din acest an s-a acumulat un total de 155,2 miliarde de lei. Analiștii prognozau o majorare medie de 6,4 procente pentru cel de-al doilea trimestru din 2007. Creșterea PIB a fost, in primul semestru din 2007, de 5,8% față de același interval din anul trecut, potrivit datelor comunicate, ieri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Datele comunicate de INS arată, insă, că majorarea PIB in trimestrul doi 2007 a inregistrat o incetinire accentuată față de supraperformanța din aceeași perioadă a anului 2006, cand creșterea a fost de 7,8 procente. La nivelul intregului an 2007, autoritățile estimează o creștere economică de 6,6% in scădere față de majorarea de 7,7 la sută consemnată anul trecut, iar pentru anul 2008, este prognozată o creștere economică de 6%.