Castigul cumulat obtinut de cei care au vandut luni actiuni Rompetrol Rafinare, cel mai mare activ al grupului Rompetrol, n-a trecut, in varianta ideala pentru investitori, cu mult de 300.000 de dolari, valoare de 7.000 de ori mai mica decat suma pe care urmeaza sa o incaseze Dinu Patriciu, transmite Mediafax.

Transferurile de luni cu titlurile Rompetrol Rafinare au totalizat 5,88 milioane lei (2,45 milioane dolari), lichiditate rezultata in urma a 708 operatiuni de vanzare-cumparare. Actiunile rafinariei, care castigasera 4% de la inceputul zilei, au urcat brusc, la o cotatie cu 14,29% peste inchiderea din sedinta precedenta, dupa ce in piata bursiera s-a aflat, imediat dupa ora 13.00, ca Patriciu a vandut 75% din titlurile grupului Rompetrol.


Presupunand ca toate tranzactiile ar fi fost la pretul maxim inregistrat luni, situatie in afara realitatii intrucat au fost operate transferuri pana cand s-a aflat ca Patriciu a cedat 75% din grupul Rompetrol, profitul cumulat ar fi fost de aproximativ 840.000 lei (350.000 dolari), o suma mica daca este raportata la valoarea la care a fost vandut grupul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.