O data cu taxa de autorizatie de construire trebuie platita si taxa de arhitectura, de 0,5 la mie din valoarea investitiei. Investitorii in constructii din Romania platesc 15 taxe si impozite pentru a putea incepe sa construiasca un imobil.

In perioada 2007-2013 vor fi operationale finantarile din fondurile structurale, care vor sustine investitiile in constructii.

Comparativ cu alte tari europene, investitorii in constructii din Romania trebuie sa plateasca nu mai
putin de 15 taxe pentru obtinerea unei autorizatii de construire. Din acest an, a inceput sa fie perceputa si taxa de arhitectura, ceea ce i-a nemultumit pe reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii. Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, a anuntat ca va intreprinde demersuri pentru modificarea legii in sensul desfiintarii acestei taxe. Legea privind timbrul de arhitectura dateaza din 1994, fiind modificata in anul 2002, normele metodologice de aplicare fiind disponibile din 2005.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.