Astfel, in timp ce acțiunile celor mai lichide pierdeau, in medie, 0,62%, iar titlurile societăților de investiții financiare (SIF) s-au ieftinit cu 0,76%, indicele compozit al pieței a urcat cu 0,46% față de sesiunea anterioară.

Valoarea totală a tranzacțiilor incheiate a fost de numai 10,07 milioane de euro (32,8 milioane de lei), la un volum de 88,05 milioane de acțiuni. "Lichiditatea BVB a fost foarte slabă, iar in piață s-a simțit absența investitorilor mari. Este incă o perioadă de concedii, și asta se simte la Bursă", a declarat, pentru NewsIn, analistul Adrian Simionescu.

Titlurile BRD, din nou la pragul de 29 lei/acțiune

In sectorul bancar, acțiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au remarcat, ieri, printr-o apreciere de aproape trei puncte procentuale, cursul revenind la pragul de 29,0000 lei/titlu. In același sector, acțiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) s-au scumpit cu 1,89%, pană la prețul de 0,5400 lei/titlu, in timp ce acțiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,55%. Au fost rulate 3,10 milioane de titluri TLV, propulsand emitentul pe poziția secundă in topul celor mai lichide companii.