Ministrul economiei Varujan Vosganian a declarat, miercuri, ca prin vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Rompetrol se diversifica zonele de unde provin materiile prime, ceea ce va duce la cresterea sigurantei energetice a Romaniei.

"Prin aceasta vanzare a 75% din Rompetrol Group catre KazMunayGaz se diversifica zonele de materii prime energetice dinspre companiile ce opereaza in Marea Caspica. Prin aceasta creste siguranta energetica a Romaniei", a spus ministrul.

Acesta a aratat ca divergentele privind momentul in care Rompetrol a anuntat bursa despre aceasta tranzactie reprezinta o "chestiune pe care o vor rezolva instantele bursei".

"Ministerul Economiei si Finantelor este implicat doar ca detinator de obligatiuni, iar in aceasta calitate Ministerul Economiei are interes ca Rompetrol sa se dezvolte pentru ca datoriile sa fie recuperate", a spus, citat de NewsIn, Vosganian.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.