Piata mobilei a avansat cu 30% anul trecut, ritmul mentinandu-se si in prima parte a acestui an. O mare parte din crestere provine de la fabricile care fac mobila pe comanda si de la exportatorii de mobilier din Italia, Germania sau Polonia.

Romanii au inceput sa-si schimbe mobila veche din casa. Vanzarile au atins anul trecut cifra-record de 964 de milioane de euro, fata de 864 de milioane de euro in anul 2005, respectiv 352 de milioane de euro in 2001, conform datelor oferite de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR). Insa nu toate firmele de profil reusesc sa apuce ceva din banii pe care romanii sunt dispusi sa-i aloce schimbarilor din locuinta. "Cele mai bine cotate pe piata sunt firmele care au designeri, care meg acasa la client pentru a le face mobila personalizata, la comanda", spune Aurica Sereny, director general in Ministerul Economiei si Finantelor. Ea adauga ca si firmele mari s-au adaptat acestei tendinte si si-au angajat specialisti care sa-i consilieze pe clienti. Daca pana acum trei-patru ani nu prea existau ateliere care faceau mobila la comanda, acum aceste fabrici detin aproape 35%-40% din piata, spune Aurel Rizea, presedintele executiv al APMR, prezent la conferinta de prezentare a targului international de mobila BIFE-TIMB, organizat de Romexpo la inceputul lunii septembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.