Jucator activ pe bursa inainte de a deveni ministru, Ionut Popescu a inceput sa miste piata de capital asa cum doreste. Aminarea introducerii impozitului de 10% pe cistigurile de pe piata de capital pina la 1 mai a readus speranta la BVB.

Dupa doua saptamini de cadere, indicii bursieri si-au revenit ieri. Astfel, indicele bursier BET a inchis sedinta de tranzactionare cu o crestere de 1,04%, iar indicele societatilor de investitii financiare a suferit o mica scadere de 0,35%. Chiar daca sint slabi, cei doi indicatori dau un semnal bun jucatorilor de pe piata de capital. Curios, dar cresterea survine dupa ce cu o zi inainte ministrul Finantelor, Ionut Popescu, declarase ca amina decizia de introducere a majorarii impozitului pe cistigurile la bursa pina la 1 mai 2005, fata de 1 aprilie 2005 cum era anuntul initial.

Ce spun brokerii

"Este adevarat, bursa a dat astazi un semnal bun si speram ca zilele urmatoare sa-si reia cresterea", spune Eduard Gunescu, directorul SSIF Swiss Capital. Domnia sa este de acord ca bursa este sensibila la zvonuri sau la anumite declaratii politice, insa nu doreste sa comenteze cresterea de ieri si anuntul ministrului Ionut Popescu, legat de aminarea majorarii impozitului de pe piata de capital pina la data de 1 mai a.c. "Imi place sa cred ca noi romanii sintem mai apropiati de valorile europene decit de obiceiurile din Balcani", a mai adaugat Eduard Gunescu.

Coincidente periculoase

Aminarea impozitului de 10% pe cistigurile de pe piata de capital pina la data de 1 mai 2005 a creat risete printre jucatori. Si asta datorita faptului ca zilele trecute ministrul Finantelor, Ionut Popescu, declarase ca doreste sa-si vinda o parte din actiunile detinute deoarece are nevoie de bani. Si asta chiar inainte ca impozitul de 10% sa fie introdus. Interesante coincidente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.